Close
Brenda’s blog ‘Alles is een aanpak’- Licht
door

Brenda’s blog ‘Alles is een aanpak’- Licht

De zon schijnt de afgelopen weken volop. Mijn innerlijke zon gaat dan ook meteen weer meer schijnen. Ik sta energieker op, heb meer zin in de dag en een jeugdig verlangen borrelt in me op, dat uitkijkt naar Koningsdag, buiten tennissen en muziek- en foodfestivals.

Zonder jas!
De dagen krijgen makkelijker een invulling. “s Ochtends de deuren open, zodat Gyan in en uit kan lopen. Een terrasje, een ijsje in de zon, spelen met water en zand. Een dag vliegt zo voorbij met ’s avonds dat heerlijke lome gevoel en rode wangen. En dan het grootste cadeau van de lente: geen jas op de fiets nodig hebben om warm blijven. Daarin schuilt de ware bevrijding. De jas mag uit. Een nieuw begin! De winter is ten einde.

Licht in je hoofd
En oh, wat was ik toe aan een nieuw begin. Ggek genoeg vergde dat heel wat moed. Zoals Nelson Mandela het ook zo mooi zei: “Ons licht, niet onze duisternis, boezemt ons angst in”. Lange tijd was de vraag voor mij: Hoe laat ik mijn eigen licht meer schijnen? Hoe kan ik de duisternis echt achter me laten? Gelukkig had ik voordat de winter kwam, al heel wat trainingen gevolgd. Zo wist ik dat ik niet echt de zon nodig heb om lichtheid te voelen. Dat het allemaal in je eigen hoofd zit en in je perceptie van de werkelijkheid. En ook dankbaarheid aan te te leren is, net als mindfulness (leven in het nu). Maar breng het allemaal maar eens in praktijk als het winter is en de lente en de zomer voor je gevoel nog heel ver weg lijken.

Leermeester kado
Het mooie is, toen Gyan werd geboren, kreeg ik er zomaar een leermeester bij, waarvan ik jullie in deze blog steeds meer deelgenoot van heb gemaakt onder het motto “Alles is een aanpak”. Op zijn eigen unieke manier, maakte hij me mindfuller, liet hij me meer genieten van de kleine dingen en gaf hij me de moed zaken anders aan te pakken en toonde hij me mijn ware talenten. En zo kwamen we uiteindelijk samen terecht in deze mooie lente. En nu die zich aandient, voelt het voor nu dat de eerste reeks van mijn blogs ook klaar is.

Take a break
Wel borrelt en bruist de creativiteit nog in me aan alle kanten. En ik merk.. ik heb nog vele andere ideeën die ik in de wereld wil gaan zetten. En ik heb besloten dat ik deze lente en zomer mijn vrije tijd en energie daar aan wil gaan besteden. Het licht nog lichter makend. Met het idee dat daarna vast weer een mooi vervolg komt op mijn blogs op deze mooie site. Ik wens jullie voor nu ook een hele mooie lichte lente toe. Jassen uittrekkend. Het donker van de winter achter jullie latend. Genietend in het gras van de frisse en lichte lucht en het nieuwe dat zich aandient met lammetjes en prachtige magnolia’s.

Hartelijk dank voor de vele mooie, lieve en aanmoedigende reacties die ik heb ontvangen op mijn verhalen. En tot het begin van een nieuwe reeks. Ik kijk er nu al naar uit!

Brenda (41) is moeder van Gyan (2). Ze wordt blij van creativiteit, theater, de natuur, goede gesprekken en de schaterlach en nieuwsgierigheid van Gyan.

0 Reacties

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lid worden en profiteren van vele voordelen? Meld je dan nu aan bij Club Aanmoederen!

Members Only


Om toegang te krijgen tot deze pagina dient u hieronder het verkregen wachtwoord in te vullen.


×